Ankara Hızlı Tren Araç Kiralama

Ankara Hızlı Tren Araç Kiralama

Uygun fiyat ve cazip koşullarla rent a car hizmeti veren firmamız Ankara Tren Garı civarında güvenilir ve kolay araç kiralamanızı sağlar. Ankara Yüksek Hızlı Tren Araç kiralama fiyatlarını kıyaslayarak firmamızdan ucuz araç kiralayabilirsiniz. Uygun fiyatlara, kolay araç kiralamanın güvenli adresindesiniz.

Araç kiralamak isteyen müşterilerimize kolay, güvenli ve hızlı rezervasyon olanağı sağlamak amacıyla hazırlanarak sizlere araç kiralama ile ilgili her ihtiyacına cevap verebilecek şekilde basit ve anlaşılır olarak hazırlamıştır. İnternet üzerinden araç kiralamak istiyorsanız doğru adrestesiniz.

Firmamız her bütçeye hitap edecek şekilde araç kapasitesini genişletmiştir. Size uygun koşullarda ekonomik araçlar bünyesinde bulundurmaktadır. İster özel bir toplantınızda isterseniz de ailenizle şehir içi gezintilerinizde kullanmak üzere Tren Garı Araç Kiralama fırsatından yararlanabilirsiniz.

Geniş araç filomuz en model araçlar ile güvenli, bakım ve temizliği zamanında yapılan araçlardan oluşmaktadır.

Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı

Ankara Yüksek Hızlı Tren Araç KiralamaAnkara Yüksek Hızlı Tren Garı veya Ankara YHT Garı, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'nın Ankara Garı yanında bulunan Yüksek Hızlı Tren istasyonudur. İlk defa, yap-işlet-devret modeli ile inşa edilen gar, 29 Ekim 2016'da hizmete açılmıştır.

İçerisinde Alışveriş merkezi, sinema salonu, otel, toplantı salonları gibi sosyal alanları bulunan gar, "Ankara Tren Gar İşletmesi" (ATG)' isimli şirket tarafından işletilmektedir. Tren seferleri ise Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları tarafından işletilmektedir.

Hizmet

Yüksek Hızlı Tren Garında biri engelliler için olmak üzere yirmi yedi bilet gişesi bulunmaktadır. Tren garının üst katında bulunan 134 odalı 5 yıldızlı otel ile Ankara'da konaklayacak olan yolculara hizmet vermektedir. Yine gar içerisinde en büyük odası 400 kişi kapasiteli olan toplantı salonları da mevcut.[3] Ankara YHT Garında VIP ve CIP yolcular için de birer salon bulunmaktadır.[2][3] Ayrıca garda, çocuklu yolcular için bebek arabası da temin edilmektedir.[12]

Sosyal alanlar

Yolcuların tüm ihtiyaçlarını karşılayacak bir alışveriş merkezine sahip garda, çocuklar için oyun alanları ve bir de sinema salonu bulunmaktadır. Ayrıca kadın ve erkekler için bulunan mescit de ibadete açık durumdadır.[2]

Sağlık alanları

Tren garında tüm sağlık problemlerine acil müdahale yapabilecek ekipman ve personele sahip revir bulunmaktadır.[2][12]

Yolcu bilgilendirme

Tren garında yolcular, Türkçe ve İngilizce ses anonsları ve elektronik bilgi panoları ile bilgilendirilmektedir. Ayrıca yolcular için bir de danışma bölümü bulunmaktadır.

Ulaşım

Tren garına EGO Genel Müdürlüğü'ne bağlı otobüsler ve Ankaray ile ulaşım sağlanmaktadır. Önümüzdeki iki ay içerisinde hizmete girecek olacak Ankara metrosu Keçiören bağlantı hattı ve önümüzdeki yıl hizmete girecek olan Başkentray ile de ulaşım sağlanabilecek.

Adres: Eti Mahallesi, Celal Bayar Bulvarı, No:78, 06930 Çankaya Ankara

Ankara Garı Tarihi

Ankara Tren Garı, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'nın Ankara merkez tren istasyonudur. Altındağ ilçesi Ulus Semtinde yer almaktadır. İlk binası Anadolu Demiryolları'nin bir istasyonu olarak 1892 yılında yapılmıştır.

Mevcut ana gar binası inşaatına 4 Mart 1935 tarihinde başlanmış ve 30 Ekim 1937 tarihinde tamamlanmıştır. Art deco tarzında tasarlanan yapının mimarı Şekip Akalın'dır. Türkiye Başkent'inin erken yıllarına ait eserlerinden birisidir.

Gar binası içerisinde Atatürk Konutu ve Demiryolları Müzesi, Ankara Açık Hava Buharlı Lokomotif Müzesi, TCDD Demiryolu Müzesi ve Sanat Galerisi gibi unsurlar yer almaktadır.

Bkz. http://www.tcddtasimacilik.gov.tr/

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) 

  • İstanbul-Ankara Tren Hattı
  • Ankara-Kayseri-Sivas Tren Hattı
  • Sincan-Kayaş Banliyö Tren Hattı

Türkiye YHT Hatları

Konum: Hipodrom Cd., Anafartalar Mah. 06050 Altındağ, Ankara